هیبرید ها ناجی بازار خودرو خواهند شد؟

ساخت وبلاگ

با مصوبه دیروز مجلس تعرفه واردات خودروهای هیبریدی به کشور برداشته شد. کارشناسان معتقدند که همین مسئله می تواند بازار رقابتی را در صعنت خودرو داغ تر کرده و موجب شکسته شدن قیمت ها شود.

به گزارش خبرنگار اتاق خبر 24

نمایندگان در نشست علنی دیروز (یکشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۹۸) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح یک فوریتی ساماندهی بازار خودرو با ماده (۴) این طرح با ۱۹۳ رای موافق، ۳ رای مخالف و ۴ رای ممتنع از مجموع ۲۴۵ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

 

 

 

در ماده (۴) آمده است: واردات خودروهای سواری تمام برقی – بنزینی (تمام هیبریدی) تا زمان تولید آنها در داخل از پرداخت حقوق ورودی معاف است. دولت موظف است زمینه تولید داخل خودروهای مذکور را ظرف مدت پنج سال فراهم نماید. هزینه‌های مالی ناشی از اجرای این ماده از محل درآمدهای ناشی از اجرای حکم تبصره ذیل ماده (۳) این قانون تامین می‌شود.

 

اما خودروهای هیبریدی به چه نوع خودروهایی گفته می شود که هنوز در داخل به تولید انبوه نرسیده اند؟ خودروهای هیبریدی به آن نوع از خودرو ها که از دو یا بیش از دو منبع قدرت برای استفاده می کنند گفته می شود. خودرو های هیبریدی در واقع در سیستم پیشرانه شان یک موتور احتراق داخلی (معمولاً بنزینی) در کنار یک یا چند موتور الکتریکی قرار دارد و خودرو این قابلیت را دارد که فقط از یکی از این منابع انرژی یا هر دو آن‌ها در کنار یکدیگر استفاده کند.

 

انواع دیگری از خودروهای هایبریدی هم وجود دارند که از سوخت‌های دیگری چون پروپان، هیدروژن یا انرژی خورشیدی بهره می‌برند. نوع تکنولوژی به کار رفته در ساخت این خودروها بستگی به هدف طراحان خودرو دارد؛ این که آیا خودرو هایبریدی برای بهره‌وری بالاتر در مصرف سوخت، قدرت بیشتر، مسافت طولانی‌تر حرکت با یک بار سوخت‌گیری یا کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای طراحی شده‌است.

 

منابع قدرت این خودرو ها را زغال سنگ، چوب یا دیگر سوختهای جامد،گاز طبیعی مایع یا فشرده ، بنزین یا دیزل، با استفاده از نیروی انسان مثل پدال یا پارو،میدانهای الکترومغناطیسی، امواج رادیویی ، باتریهای الکتریکی، خازنها     الکتریسیته هوایی،جمع‌کننده هیدرولیکی،هیدروژن،چرخ طیار،انرژی خورشیدی، باد تشکیل می دهند.

 

با توجه به محدویدت منابع سوخت های فسیلی و همچنین آلودگی هوا، در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا خودروهای هیبریدی جایگزین خودروهای بنزینی شده اند و شرکت های گوناگونی امروزه روی پروژه های بزرگ طراحی و ساخت خودرو های سبز کار می کنند.

 

در خودروهای هیبریدی، موتور بنزینی (یا دیزل) معمولاً کوچک‌تر است. کوچک بودن موتور بنزینی (یا دیزل) به این معنی است که سوخت کمتری مصرف می‌کنند، سبک‌تر هستند و فقط برای حالت شتاب گرفتن و بالا رفتن از سربالایی به کمک موتور برقی خودروی هیبریدی می‌آیند. این در صورتی است که موتورهای حجیم‌تر، سیلندرهای بزرگ‌تر دارند و درنتیجه باعث ایجاد وزن بیشتر و لذا مصرف سوخت بالاتر می شود.

 

نکات بسیار مثبتی در خودروهای هیبریدی نهفته است، مثلا این خودرو ها در هنگام ترمز، انرژی جنبشی را ذخیره و به انرژی الکتریکی تبدیل و در باتری ذخیره می کنند. همچنین در مواقعی که خودرو متوقف است، موتور بنزینی آن خاموش شده و صرفا موتور الکتریکی ماشین کار می کند که همین موضوع موجب مصرف کمتر سوخت و کاهش آلودگی هوا خواهد شد.

 

از نظر رانندگی، یک خودروی هیبرید هیچ تفاوتی با خودروهای معمولی ندارد و به این ترتیب نیازی به آموزش خاصی برای راندن این خودروها نیست اما در باطن این خودروها مجموعه پیچیده ای از سیستم های الکترونیکی و مکانیکی وظیفه به حرکت درآوردن خودرو را بر عهده دارند و همین موضوع خودروهای هیبرید را به فناوری بسیار پیشرفته ای تبدیل می کند.

 

مجموعه باتری های این خودروها نیز با آنچه در خودروهای معمولی می بینیم متفاوت است و در حقیقت بخش عمده ای از قیمت بالاتر یک خودروی هیبرید نسبت به یک خودروی معمولی را همین مجموعه باتری ها تشکیل می دهد.

 

این باتری ها (که در بسیاری از خودروها شبیه به باتری های به کاررفته در تلفن های همراه و لپ تاپ ها ولی در ابعاد بزرگ تر است) به طور معمول در کف صندوق عقب و یا فضای میان صندوق و سرنشینان جاسازی می شود تا حجم اتاق خودرو را اشغال نکند.

 

گیربکس به کار رفته در این خودروها اتوماتیک است و معمولا از نوع CVT انتخاب می شود هر چند در نمونه هایی که از ابتدا به عنوان یک خودرو بنزین سوز طراحی شده اند و بعدا مدل هیبرید آنها نیز به تولید رسیده همچنان شاهد بهره گیری از گیربکس های اتوماتیک عادی هستیم. علاوه بر گیربکس، بعضی از خودروهای هیبرید (که به انواع سری- موازی معروفند) یک بخش مستقل برای تقسیم نیروی دریافتی از موتور الکتریکی و درون سوز دارند که وظیفه آن مدیریت انتقال نیروی (از هر یک از موتورها یا هر دوی آنها به چرخ ها و یا از موتور درون سوز به موتور الکتریکی جهت شارژ باتری ها و یا از چرخ ها به موتور الکتریکی جهت شارژ باتری ها) است هر چند بیشتر خودروها فاقد این بخش هستند و موتور الکتریکی به طور مستقیم به موتور درون سوز متصل است.

 

سایت تجارت‌نیوز روز گذشته به نقل از محمد حسن‌نژاد، عضو کمیسیون تلفیق بودجه  نوشت: با مصوبه نمایندگان در صحن علنی مجلس شورای اسلامی واردات خودروهای هیبریدی و برقی به مدت پنج سال بدون هیچ‌گونه پرداخت حقوق ورودی به کشور آزاد شد که این مصوبه مجلس باعث کاهش  چشمگیر قیمت خودروهای بنزینی در بازار خواهد شد. به‌طور حتم آزاد شدن واردات خودروهای هیبریدی بدون پرداخت عوارض به کشور باعث کاهش قیمت خودروهای موجود در بازار خواهد شد. به عنوان مثال اگر قیمت یک دستگاه خودروی تویوتا کمری هیبریدی وارداتی در بازار ۲۰۰ میلیون تومان شود، دیگر تقاضایی برای خودروی سمند و ساندرو ۲۰۰ میلیونی در بازار وجود نخواهد داشت، بنابراین واردات خودروهای هیبریدی بدون پرداخت عوارض گمرکی به کشور باعث افت شدید قیمت خودرو در بازار خواهد شد، به همین جهت مردم منتظر کاهش چشمگیر قیمت خودرو در بازار باشند.

 

اما بیایید قیمت واقعی یک خودروی هیبریدی را با تعرفه صفر و البته مالیات محاسبه کنیم. در سایت تویوتا، آخرین مدل تویوتا کرولا هیبریدی اسپورت، 28,420 یورو پیش فروش می شود که با نرخ یورو 16 هزار تومانی، 454 میلیون تومان قیمت تمام شده این اتومبیل برای ورود به ایران خواهد بود که البته مالیات و هزینه های حمل و برخی هزینه های جانبی دیگر را نیز باید به این مبلغ اضافه کرد، طبق اطلاعیه گمرک، واردات خودرو مشمول ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده (از جمع ارزش گمرکی به‌علاوه حقوق ورودی)، ۴ درصد مالیات علی‌الحساب (از جمع ارزش گمرکی به‌علاوه حقوق ورودی)، عوارض هلال‌احمر معادل یک درصد حقوق ورودی، پنج درصد از ارزش فوب به‌عنوان عوارض خاص واردات خودرو،  هزینه استاندارد معادل ۸ در هزار ارزش سیف است.

 

 پس با یک حساب سر انگشتی می توان دریافت که این خودروی تویوتا کرولا چیزی در حدود 600 میلیون تومان برای مشتری ایرانی تمام خواهد شد. اما جالب است بدانید که مدل 2018 کرولا هیبریدی در حال حاضر با قیمت 750 میلیونی در بازار داخل به فروش می رسد، با در نظر گرفتن این موضوع،  با مصوبه اخیر مجلس می توان انتظار این را داشت که خودروها چیزی در حدود 25 درصد تا 30 درصد کاهش را تجربه کنند اما لازمه این موضوع نیز اقبال مشتریان به خودرو های هیبریدی است.

 

حال تصور کنید که خودروهای هیبریدی ارزان قیمت تری به بازار ایران راه یابند و با قیمتی زیر 200 میلیون بتوانید یک خودروی لوکس هیبریدی سوار شوید که صفر هم هست! آیا باز هم تمایلی به خرید خودروهای بی کیفیت چینی و ... با همین رنج قیمت و مصرف بالای بنزین خواهید بود؟

 

انرژي لايزال خورشيدي -Solar Energy...
ما را در سایت انرژي لايزال خورشيدي -Solar Energy دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : solar4444a بازدید : 190 تاريخ : جمعه 10 خرداد 1398 ساعت: 0:14